BRITISH OPEN ’22: A trivia quiz for Open at St. Andrews

Jul 8, 2022, 2:49 PM | Updated: Jul 9, 2022, 2:51 am

ST. ANDREWS, Scotland (AP) — How well do you know your British Open history? Try this trivia quiz with a St. Andrews theme:

1. Which course has hosted the most British Opens?

a.) Prestwick

b.) St. Andrews

c.) Muirfield

2. Who has the lowest score in a British Open at St. Andrews?

a.) Tiger Woods

b.) Nick Faldo

c.) Seve Ballesteros

3. Tom Watson won the British Open on every Scottish links course in the modern rotation except which one?

a.) St. Andrews

b.) Royal Troon

c.) Muirfield

4. Who did John Daly beat to win a playoff at St. Andrews in the 1995 British Open?

a.) Ernie Els

b.) Michael Campbell

c.) Costantino Rocca

5. Who was the first British Open champion at St. Andrews?

a.) Old Tom Morris

b.) Young Tom Morris

c.) Tom Kidd

6. Name the player whom Jack Nicklaus beat in a playoff to win his first British Open at St. Andrews.

a.) Doug Sanders

b.) Simon Owen

c.) Lee Trevino

7. What was unusual about Tiger Woods’ first British Open victory at St. Andrews?

a.) He didn’t hit into a single bunker over 72 holes.

b.) He didn’t have a three-putt for the entire tournament.

c.) He wore white shoes for the first time.

8. Who was the last player to win at St. Andrews in his British Open debut?

a.) John Daly

b.) Tony Lema

c.) Sam Snead

9. This British Open champion at St. Andrews holds a major championship record for having the low score in each of the four rounds. Name him.

a.) J.H. Taylor

b.) Tony Lema

c.) Tiger Woods

10. Who is the only British Open champion to break 70 all four rounds at St. Andrews?

a.) Nick Faldo

b.) Tiger Woods

c.) Jason Day

11. Who captured the most claret jugs without ever winning at St. Andrews?

a.) Peter Thomson

b.) Gary Player

c.) Tom Watson

12. Tied for the lead after 36 holes, Nick Faldo beat the world No. 1 by nine shots in the third round on his way to winning at St. Andrews. Who was his victim?

a.) Ian Woosnam

b.) Fred Couples

c.) Greg Norman

13. How did Jack Nicklaus close out his major championship career at St. Andrews in 2005?

a.) By making the cut at age 65

b.) Hitting a 1-iron off the 18th tee

c.) With a birdie on the last hole he played

14. Three players completed the career Grand Slam by winning the British Open. Name the only player to do it at St. Andrews.

a.) Ben Hogan

b.) Jack Nicklaus

c.) Tiger Woods

15. During a practice round at St. Andrews in 2000, Tiger Woods hit driver and 5-iron into the green on the 352-yard ninth hole. Why?

a.) He was using Phil Mickelson’s clubs

b.) He played a replica of the gutta percha

c.) The wind

16. Name the first South African to win the Open at St. Andrews.

a.) Louis Oosthuizen

b.) Bobby Locke

c.) Gary Player

17. Tees were lengthened and pot bunkers added to the Old Course out of a concern for the modern golf ball. At which British Open did this occur?

a.) 1905

b.) 1960

c.) 2005

18. Who won the last British Open that finished on a Monday?

a.) Seve Ballesteros

b.) Zach Johnson

c.) Bill Rogers

ANSWERS

1. b

2. a

3. a

4. c

5. c

6. a

7. a

8. b

9. a

10. b

11. c

12. c

13. c

14. c

15. b

16. b

17. a

18. b

___

More AP golf: https://apnews.com/hub/golf and https://twitter.com/AP_Sports

Copyright © The Associated Press. All rights reserved. This material may not be published, broadcast, rewritten or redistributed.

AP

Portland Thorns midfielder Olivia Moultrie celebrates after scoring a penalty kick against the Hous...
Associated Press

Olivia Moultrie proud of stand she took to play in NWSL

PORTLAND, Ore. (AP) — It’s been a little more than a year since Olivia Moultrie signed with the Portland Thorns after suing to join the National Women’s Soccer League at just 15 years old. For Moultrie, the lasting lesson of her legal odyssey is that women should have the same opportunities to reach the top […]
15 hours ago
FILE - Alex Palou, of Spain, waits in his pits during qualifications for an IndyCar auto race at In...
Associated Press

Column: Palou persevering through Ganassi contract chaos

NASHVILLE, Tenn. (AP) — The conversation, if one could even call it that, might not have lasted even 10 seconds. It was more of an exchange between Chip Ganassi, who took a moment to congratulate Alex Palou, the driver he is suing because the IndyCar champion is trying to leave his team at the end […]
15 hours ago
Serena Williams, of the United States, returns the ball during a match with Nuria Parrizas-Diaz, of...
Associated Press

Serena Williams earns first win of season in Toronto

TORONTO (AP) — Serena Williams earned her first win in more than a year Monday, beating Nuria Parrizas-Diaz 6-3, 6-4 at the women’s National Bank Open. It’s just the second tournament of the season for the 40-year-old Williams, who returned to competition at Wimbledon just over a month ago. The 23-time Grand Slam champion fell […]
15 hours ago
Kevin Harvick celebrates with his daughter Piper after winning the NASCAR Cup Series auto race at t...
Associated Press

Harvick win complicates NASCAR playoff spots in final weeks

BROOKLYN, Mich. (AP) — NASCAR just got more interesting down the stretch. Kevin Harvick won his first Cup race in nearly two years at Michigan International Speedway over the weekend — a result that could mean a driver who has a win getting knocked out of the playoffs. “It creates a big bubble,” Harvick said […]
15 hours ago
FILE - Baseball Hall of Famer and former Boston Red Sox pitcher Dennis Eckersley applauds during pr...
Associated Press

Hall of Famer Eckersley to leave Red Sox booth after season

BOSTON (AP) — Hall of Fame pitcher Dennis Eckersley said Monday that he will be leaving the Boston Red Sox broadcasts at the end of the season, his 50th in Major League Baseball. Eckersley, who was drafted by Cleveland as a California high schooler in 1972, went on to pitch 24 seasons as both a […]
2 days ago
Alabama head coach Nick Saban speaks during NCAA college football Southeastern Conference Media Day...
Associated Press

Alabama No. 1 in preseason coaches’ poll; Ohio St. 2, UGA 3

Alabama was voted No. 1 in the preseason USA Today coaches’ poll released Monday, with Ohio State second and defending national champion Georgia third. The Associated Press preseason Top 25 will be released Aug. 15. The Crimson Tide received 54 first-place votes from a panel of 66 major college football coaches. Alabama is coming off […]
2 days ago
BRITISH OPEN ’22: A trivia quiz for Open at St. Andrews