US OPEN ’22: A quiz covering more than a century of golf

Jun 15, 2022, 11:40 AM | Updated: 11:41 pm

BROOKLINE, Mass. (AP) — How well do you know U.S. Open history? Try this quiz:

1. Who is the oldest U.S. Open champion?

a.) Julius Boros

b.) Hale Irwin

c.) Phil Mickelson

2. Who has the lowest 72-hole score in the U.S. Open?

a.) Tiger Woods

b.) Rory McIlroy

c.) Martin Kaymer

3. Who was the last U.S. Open champion to come through sectional qualifying?

a.) Lucas Glover

b.) Michael Campbell

c.) Steve Jones

4. In the three times Tiger Woods won the U.S. Open, he broke par only once in the final round. Name the course.

a.) Torrey Pines

b.) Bethpage Black

c.) Pebble Beach

5. Who is the only player to complete the career Grand Slam at the U.S. Open?

a.) Bobby Jones

b.) Gary Player

c.) Gene Sarazen

6. Name the only player to lose three U.S. Opens in a playoff?

a.) Phil Mickelson

b.) Greg Norman

c.) Arnold Palmer

7. What is the name of the U.S. Open trophy?

a.) William Campbell Trophy

b.) Theodore Havemayer Cup

c.) U.S. Open trophy

8. Phil Mickelson has been runner-up six times in the U.S. Open. Where was the only course he had the 54-hole lead to himself?

a.) Winged Foot.

b.) Pinehurst No. 2

c.) Merion

9. Who was the last Us Open champion to win with a 72-hole over par?

a.) Brooks Koepka

b.) Geoff Ogilvy

c.) Webb Simpson

10. Where was the first U.S. Open played?

a.) Shinnecock Hills

b.) Chicago Golf Club

c.) Newport Country Club

11. Who was the last player to win in his U.S. Open debut?

a.) Francis Ouimet

b.) Jack Fleck

c.) Jerry Pate

12. Who is the only player with all four rounds in the 60s at a U.S. Open without winning?

a.) Rickie Fowler

b.) Robert Garrigus

c.) Brooks Koepka

13. Who was the last U.S. Open champion to never break par in any round?

a.) Hale Irwin

b.) Geoff Ogilvy

c.) Michael Campbell

14. Who has the longest active streak of never finishing out of the top 10 at a U.S. Open with a minimum of five appearances?

a.) Xander Schauffele

b.) Jon Rahm

c.) Scottie Scheffler

15.. Which player lost the largest 54-hole lead in U.S. Open history?

a.) Mike Brady

b.) Greg Norman

c.) John Schlee

16. Name the only player to finish under par in three straight U.S. Opens.

a.) Tiger Woods

b.) Lee Janzen

c.) Curtis Strange

17. Tiger Woods won the most lopsided major championship in the 2000 U.S. Open at Pebble Beach. What was his margin of victory?

a.) 12 shots

b.) 15 shots

c.) 10 shots

18. Who won the first U.S. Open in Massachusetts?

a.) Francis Ouimet at The Country Club

b.) Fred Herd at Myopia Hunt

c.) Walter Hagen at Brae Burn

___

ANSWERS

1. b

2. b

3. a

4. c

5. b

6. c

7. c

8. c

9. a

10. c

11. a

12. c

13. b

14. a

15. a

16. c

17. b

18. b

Copyright © The Associated Press. All rights reserved. This material may not be published, broadcast, rewritten or redistributed.

AP

Wrexham players look dejected after Sheffield's Billy Sharp scored his side's second goalduring the...
Associated Press

FA Cup dream over for Wrexham and its Hollywood owners

For Wrexham’s Hollywood owners, the sequel proved to be a heartbreaker. The Welsh soccer club owned by celebrities Ryan Reynolds and Rob McElhenney lost its FA Cup replay with Sheffield United 3-1 on Tuesday, conceding two goals deep into stoppage time. A win for Wrexham, the lowest-ranked team remaining in the famous old competition, would […]
2 days ago
FILE -, Mat Ishbia, left, watches with his family during the second half of an NBA basketball game ...
Associated Press

Mat Ishbia to AP: Suns ‘will be one of best places to work’

Mat Ishbia said his first major project as owner of the Phoenix Suns will be to listen to employees and figure out what problems they’ve faced. After that, he’ll start fixing. The tenure of embattled Robert Sarver as owner of the NBA’s Suns and WNBA’s Phoenix Mercury officially ended Tuesday, when Ishbia — the chairman, […]
2 days ago
Diana Taurasi takes part in drills during a minicamp for the U.S women's national basketball team, ...
Associated Press

Diana Taurasi has sights set on playing at Paris Olympics

Diana Taurasi said immediately after winning her fifth Olympic gold medal in Tokyo that she might try for a record sixth in Paris. It’s still on her mind 17 months out of the 2024 Paris Olympics. “It’s something that it’s on my radar,” Taurasi told The Associated Press in a phone interview Tuesday after the […]
2 days ago
This photo provided by Bud Light shows a scene from Bud Light 2023 Super Bowl NFL football spot. A ...
Associated Press

Here’s why this year’s Super Bowl beer ads go beyond Bud

NEW YORK (AP) — A bevy of booze brands will be in the Super Bowl ad lineup this year, now that Anheuser-Busch has ended its exclusive advertising sponsorship after more than 30 years. In addition to celebrities hawking Budweiser and Michelob Ultra, viewers will see some famous folks touting the qualities of Heineken and Coors, […]
2 days ago
Ukraine's Ivan Kovbasnyuk speeds down the course during the super G portion of an alpine ski, men's...
Associated Press

Ukrainian skier pushes to keep Russians out of the Olympics

COURCHEVEL, France (AP) — Ukrainian skier Ivan Kovbasnyuk, a two-time Olympian, can’t train at home in the Carpathian Mountains because war in the country has damaged the power grid so severely that there’s not enough energy to make the chairlifts operate. That’s just one of the reasons why he thinks athletes from Russia and Belarus […]
2 days ago
FILE - Labor Secretary Marty Walsh speaks during a briefing at the White House in Washington, May 1...
Associated Press

AP sources: Walsh to leave Biden Cabinet for NHL union

WASHINGTON (AP) — U.S. Labor Secretary Marty Walsh is expected to leave the Biden administration to run the National Hockey League Players’ Association, according to two people familiar with his plans. The hockey players’ union has been searching for a new executive director to take over for Don Fehr, who had been in charge for […]
2 days ago
US OPEN ’22: A quiz covering more than a century of golf